| 2004-10-08, 13:11 Warszawska kuchnia w Parku Praskim |
Muszlę koncertową w parku Praskim w niedzielę, 10 pażdziernika, wypełnią smakowite zapachy - przez cały dzień potrwa tam I Królewski Festiwal Potraw Warszawskich. Imprezę poprowadzi znawca kuchni Maciej Kuroń Do konkursu na najlepsze warszawskie danie staną zawodowi kucharze z renomowanych restauracji. Potrawy, które przygotują, oceni jury złożone z ekspertów kulinarnych oraz znanych osób. Będzie też bicie rekordu w gotowaniu największej porcji flaków (pojemność specjalnego naczynia to 2 tys. litrów!). Wydawanie porcji z rekordowego kotła zaplanowano na godzinę 15. Gotowaniu towarzyszyć będzie bogaty program artystyczny: wystąpią m.in. Elektryczne Gitary, Kapela Warszawska Staśka Wielanka, Ryszard Makowski z zespołem i Zespół Tańca Ludowego "Warszawa".
Impreza ma propagować warszawskie tradycje kulinarne. Zaplanowano liczne konkursy, nagrody dla publiczności oraz niespodzianki.
Niedziela,10 pazdziernika, muszla koncertowa w parku Praskim (obok zoo), początek o godz. 12 Wstęp wolny.
|